Viime viikolla minulla alkoi työleskeys, mieheni aloitti työurakan toisella paikkakunnalla, jossa yöpyy viikot ja tulee vain viikonlopuiksi kotiin. Onhan se surullista että joudun olla yksin kotona viikolla vapaapäivinä ja silloin kun en ole töissä, mutta hyvä että töitä riittää molemmilla. Ehkä sitä osaa arvostaa toisen kanssa vietettyä aikaa eri tavalla, kun sitä on vähemmän. Työurakka kestää noin pari kuukautta, eli jos raskaus etenee loppuun asti suunnitellusti, mies on jo töissä kotipaikkakunnalla ennen synnytystä.

Viime torstaina oli myös neuvola, josta sain raskaustodistuksen kelan etuuksiin. Perjantai-iltana laitoin äitiysavustus -ja äitiys-ja vanhempainrahahakemuksen. Saa nähdä koska pakkaus saapuu, odotan sitä innolla! Neuvolassa kävimme läpi myös lapsiperheen voimavaroja. Meidän oli pitänyt ennalta täyttää kyselykaavake joka käsitteli erilaisia asioita synnytyksestä lapsen kasvattamiseen. Neuvolatäti kehui kypsää tapaani ajatella, vaikka olenkin nuori eikä minulla ole sen kummenpaa kokemusta lasten hoidosta/kasvattamisesta.

Lauantaiaamuna kävimme synnytysvalmennukseksessa neuvolassa. Siellä oli noin kymmenen paria ja kaikki äidit odottivat esikoistaan. Kaksi ensimmäistä tuntia käsitteli vanhemmuutta, seuraavat kaksi tuntia kului synnytysteorian parissa. Olin hyvin tyytyväinen valmennukseen, nyt voi turvallisin mielin jatkaa odotusta.

Kasvimaaharrastus on saanut nyt alkunsa. Herneet ehdin jo kylvää ja ne nousivat pintaan alle viikossa!

herneet-normal.jpg

Kävimme äidin kanssa ostoksilla. Äiti halusi ostaa vauvalle tuttipullon, koska vauva tarvii kesällä rintamaidon lisäksi vettäkin. Tavoittena on siis imettää mahdollisimman paljon, saa nähdä meneekö niinkuin suunnittelee :D Niistäjäkin on hyvä olla valmiiksi, äiti kertoi. Ensimmäisen vaatekappaleenkin hän halusi ostaa, itse ole ostanut vielä mitään vaatteita vauvalle ja tuskin tarvitseekaan. Pakkauksesta tulee vaatteita, mieheni siskolta sain paljon vaatteita ja muita tarvikkeita ja uskon, kun vauva on syntynyt vieraat tuovat vaatteita tai muita tarvikkeita. Potkuhousut on vähän ryppyiset kun pesin ne enkä ole vielä ehtinyt silittää kun olen ollut niin paljon töissä. :D

hankintoja-normal.jpg

Tänään minulla on pitkästä aikaa yksi vapaa ja ajattelimme äidin kanssa suunnitella jotain kivaa tekemistä päiväksi. Tässä mä vielä istun tukka kiharalla ja odotan että pyykit olis peseentyny ja saisin laittaa ne kuivamaan ennenkö lähden minnekkään.

Harmi kun talvi tuli takaisin, olisin ollut jo niin valmis kevääseen! :(