Käääk! Enää pari kuukautta äitiysloman alkuun!

Tänään tuli päätös äitiys- ja vanhempainrahasta. Pakkauskin saapuu parin viikon sisällä! Kätevää kun päätökset näkee asiointipalvelussa ettei tarvi odotella niin pitkään.

Osallistun vauvan kanssa RS-viruksen rokotetutkimukseen. Minulle eikä vauvalle pistetä mitään rokotteita tai anneta lääkkeitä. Raskauden aikana kävin kerran lääkärillä, joka pyysi vielä suostumuksen tutkimukseen ja kertoi tarkemmin tulevasta. Sitten hoitaja neuvoi kuinka he ovat yhteydessä minuun ja minä heihin. Yhteydenpito toimii näppärästi tekstiviesteillä. Kun vauva on syntynyt, otetaan napanuorasta verinäyte ja rokotetutkimusklinikalta tulee hoitaja käymään laitoksella kattomassa minua ja vauvaa. Myöhemmin vauvasta otetetaan seurantakäynnillä verinäyte. Jos vauvalle tulee joku hengitystieinfektio on rokotetutkimusklinikan henkilökunta käytettävissä ja he ottavat näytteen nenän limakalvolta onko kyseessä RSV.

Hienoa jos voin auttaa tulevia vauvoja jotenkin tämän tutkimuksen avulla! :)

Tässä tietoa RS-viruksesta http://www.thl.fi/fi_FI/web/infektiotaudit-fi/rsv

2012_05_23_4fbcd6d11683b-normal.jpg

Huomenna ajattelin mennä sokerirasituskokeeseen terveyskeskukseen. Meinas töissä tehdä tiukkaa olla syömättä seittemän jälkeen, mutta hyvinhän se meni, kun tuli vähä kiirettä ja aika kului nopeampaa. Jännittää onkohan kaikki hyvin, raskausajan diabetes ei kuulemma välttämättä aiheuta oireita.

Vauva potkii jo niin kovaa että se näkyy ulkopuolisillekkin. Välillä ottaa ihan kipiää, kun se raasu oikeen monottaa <3 Mieskin sai potkuja käteen ja korvaan <3 Tulis jo kesä niin saisin rutistaa vauvaamme sylissäni!

Mulla on niin hyvä olo niin henkisesti kuin fyysisesti tällä hetkellä! :)

http://youtu.be/yJ7-v7xVm3I