Tänään oon vaan ollu kotona. Nukuin myöhään ja sain jopa kahvin sänkyyn <3

Mun on tehny tänään hirmuisesti kaikenlaasta mieli. Aamupäivällä tein muusia ja sen kans puolukkahilloa. Miehelle tein lihapullia :D

Serkkuni oli laittanut aamulla facebookkiin kuvan juustokakusta, jota himoitsin koko päivän! Onneksi miehellä tuli asiaa kylille ja sain delekoitua sille kauppalistan!

Ihanaa oli leipoa pitkästä aikaa! Viimeksi kesällä olen tilauksiin jotakin saanut aikaan, oman työn lisäksi. Ehkä tämä innostus voi johtaa viikon kestäneestä sairaslomasta (flunssa) ja sen perään jatkuvasta talvilomasta! Eipä ole töihin kiirusta!

574444_10203212388140277_1343413916_n-no

Katjan limellä maustettu valkosuklaajuustokakku


Pohja:

200g kaurakeksejä

75g voita


Täyte:

4 liivatelehteä

2dl kuohukermaa

1prk ranskankermaa

200g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa

1 lime

130g valkosuklaata

1/2dl tomusokeri

2 rkl vaniljasokeria


Murskaa keksit lihanuijalla pussissa (kaksi pussia päällekkäin) tai kutterissa. Sulata voi mikrossa ja sekoita murujen sekaan. Taputtele kaura-voiseos irtopohjavuoan tai kelmulla päällystetyn kakkuvuoan pohjalle (voit laittaa vielä pohjan mukaan leikatun leivinpaperin pohjalle, ennen seoksen lisäämistä, helpottaa tarjoilualustalle siirtämistä).

Laita liivatelehden likoamaan kylmään veteen. Rouhi valkosuklaa pieneksi, raasta limestä kuori ja vaahdota kuohukerma. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää ranskankerma. Lisää valkosuklaa ja limenkuori tuorejuusto-ranskankermaseokseen, mutta jätä valkosuklaata ja limenkuorta hieman koristeluun. Purista limestä mehut ja mittaa sokerit seokseen.

Kiehauta puoli desiä vettä ja lisää lionneet liivatelehdet, sekoita ohuena nauhana seokseen. Kääntele vatkattu kerma seokseen nuolijalla. Kaavi täyte kaurapohjan päälle, koristele ja laita hyytymään jääkaappiin n. 4 tunniksi.


Itse käytin vuokana Tupperwaren silikonipiirakkavuokaa.